Com el seu nom indica, és un sistema circular que es basa en aprofitar el cicle dels recursos existents. D’aquesta forma es crea valor i s’allarga la vida útil dels productes, tornant els residus del final de la producció al principi perquè els recursos siguin més eficients

El sistema econòmic lineal actual es basa en productes de consum ràpid, poc durador (amb agreujants com la obsolescència programada 😱) i que a més són molt més contaminants perquè generen molt de residu. 

En canvi gràcies a l’economia circular, els dissenys estan pensats per la llarga durada, el manteniment, reparació, reutilització i reciclatge, reduint la pol·lució i la petjada de carboni. Estic segura que les 3R et sonen moltíssim: Reduir, Reutilitzar i Reciclar recorda el seu ordre perquè és important per generar el menor impacte possible al nostre planeta, perquè no en tenim un altre 🌎

Al taller procuro aplicar-ho sempre:

  • Treballant amb petites col·leccions per evitar la sobreproducció (1ª R: REDUIR)
  • La joieria és dels oficis que, per l’elevar valor de la matèria prima, reutilitza els materials des dels seus orígens per seguir treballant amb ells una i altra vegada 🔥 (REUTILITZAR)
  • I com no, reciclant els residus que es generen i que és impossible evitar generar-los. De fet, el taller a vegades sembla més un punt net que un taller de joieria 😂 (3ª R: RECICLAR)

Tot i que no et diré que sigui un procés fàcil.

Implica estar constantment buscant millores, tant de procés com dels productes que utilitzem (packaging, enviaments, productes químics del taller, …). Però com t’he comentat abans, no tenim un planeta B, així que tots els esforços, per petits que siguin, valen la pena 💚

En un altre post t’ho explicaré amb més detall, però així és com van néixer les ✨col·leccions multiposició✨

Fugint de la tendència de tenir un complement (mal anomenades “joies” fetes de metalls no preciosos) per cada look i buscant una millora en la versatilitat de les joies. 

Perquè tenir 10 arracades de baixa qualitat si pots tenir un parell d’elles fetes en plata o or massís i d’alta qualitat, que al mateix temps poden convertir-se com a mínim en 5 looks diferents? 🥰  I que a més, tindrem la possibilitat de tornar a fondre i transformar per donar-los una 2ª vida el dia en que ja no et representin!