Fa ja uns anys que vaig fer un canvi de mentalitat cap a la sostenibilitat i el consum responsable. Tant a la meva vida personal, com al taller.

I aquesta pandèmia no ha fet més que evidenciar, entre altres coses, que aquest canvi és molt necessari perquè l’estil de vida i de consum actual és insostenible. 

Al taller vaig començar aplicant canvis. Utilitzant plata reciclada per generar el menor impacte ambiental possible, i donant una 2ª vida a les joies familiars d’or que van quedar oblidades en un calaix. 

Al 2019 va arribar la certificació Fairmined, així que sóc una de les 100 empreses a nivell mundial (25 al territori espanyol i única fins al moment a la província de Girona!) que té l’acreditació per a poder treballar amb aquest or certificat, que ens garanteix que prové de mines legals, responsables i lliures de conflicte i esclavatge.

I la última millora, fins a dia d’avui (això és un repte de millora contínua), és d’adquisició de gemmes ètiques amb certificat de traçabilitat, que ens garanteix el seu origen ètic i també ens assegura que les gemmes són naturals i que per tant no estan tractades.

Avui vinc a celebrar que aquest mes de març, després de molt d’esforç i treball, m’he unit al Col·lectiu Origen-Gold for Future

Som un grup de professionals de la joieria compromesos amb les pràctiques respectuoses amb el medi ambient i els valors socials. Treballem amb materials ètics procedents de la mineria responsable i de circuits de comerç just, i apostem per una transformació dels nostres tallers i empreses d’acord amb els principis de la economia solidària. 

Ens proposem divulgar i estimular el coneixement crític i de debat. Així com obrir noves vies cap a una joieria sostenible cada vegada més real. I junts avancem cap al canvi a una joieria responsable 💚🌏

Hi ha un proverbi xinès que diu “Sol/a arribaràs més ràpid, però si camines acompanyat/da arribaràs més lluny”. Del que estic segura és que en equip ens aportem molt entre totes i tots i el camí es fa menys llarg i menys feixuc. 

Em sento immensament feliç de poder formar part d’aquesta família. Gràcies a totes les marques del col·lectiu per la gran acollida que m’heu donat! 🤗