Sovint es repeteixen els mateixos dubtes sobre donar una 2ª vida a les joies d’or. Així que t’he preparat un recopilatori amb la informació que més em soleu demanar sobre or reciclat, per si t’ajuda 😉

Prèviament s’analitzen les joies que vols fondre per evitar sorpreses. Si hi ha joies banyades/xapades o que siguin dubtoses, aquestes es descarten perquè si barregem or de diferent quilatatge es podria esquerdar i trencar-se al treballar-lo (en joieria es diu que l’or es torna agre)

💎 Si les joies antigues tenen pedres precioses, aquestes es poden recuperar i incloure si vols al nou disseny. Sempre hi ha el risc que es puguin trencar (per lo general tenen uns quants anys i desconeixem el seu estat i qualitat) i m’agrada avisar-ho sempre que veniu per evitar sorpreses. De totes maneres no és habitual que es trenquin, tot i així és un risc que existeix. 

⚖  Es pot variar l’aleació (color) de l’or si volem fer-li una nova aleació per exemple per passar de l’or groc al blanc o rosa. El procés a seguir variarà en funció de si volem o no mantenir el seu color: 

  • Fondre: Si volem mantenir el color de l’or, el que faré al taller és fondre’l (això si, no es poden barrejar diferents colors d’or. Per cada color hauria d’haver-hi una fosa per separat) Suposem que fonem joies d’or groc, el lingot que en sortirà de la fosa també serà de color groc. 
  • Afinar: És el procés que haurem de fer si volem canviar el color (aleació) de l’or. I tot i que no és habitual trobar-nos en aquests casos, també ho haurem de contemplar-los si: tenim joies de diferents K o si el lingot es torna agre. Afinar vol dir que mitjançant un procés de recuperació, s’obté l’or pur (24K), a partir del qual podrem fer una nova aleació per donar-li el color que volem. Aquest procés té mermes (pèrdua) de pes inicial del metall, ja que estem eliminant la part d’aleació que acompanya l’or (aquesta dependrà dels K de les joies antigues), però no et preocupis perquè a cada cas ho estudiarem bé abans de fondre res.

Vull donar fe que, malgrat el procés d’afinatge es subcontracta a una empresa externa dedicada a això, consta de la mateixa confiança com si es fes pròpiament al taller. Dita empresa analitza les joies i ens torna l’or fi de les mateixes joies. Ja que el procés es fa de manera independent, sense barrejar-se amb altres processos d’afinatge. 

 

I què passa si després no tinc prou or per la nova joia?

Pots estar tranquil·la perquè farem tots aquests càlculs prèviament a fondre cap joia

El procés que seguirem serà el mateix que per les joies personalitzades. Farem un primer disseny i pressupost (sense compromís), a partir del qual es calcula el pes d’or que necessitarem, així ens evitem ensurts 😉

 

En el pressupost m’agrada fer-vos sempre la comparativa de preu de si féssim el disseny sense tenir l’or. Perquè realment puguem apreciar el valor econòmic (perquè el sentimental és indubtable) de la nova joia que estem fent.

Segueixes tenint algun dubte? Posa’t en contacte i els resolem 🤓